به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حميدرضا عزيزي با انتقاد از کمبود پزشک در مناطق محروم کشور اظهار کرد: با توجه به شرايط نابهسامان معيشتي و رفاهي براي پزشکان در مناطق محروم، بسياري از اين متخصصان از ارائه خدمات در روستاهاي دورافتاده امتناع ميکنند.
وي با تاکيد بر اينکه ناموفق بودن اجراي طرح پزشک خانواده بر خروج پزشکان از مناطق محروم افزوده است، گفت: اجرايي نشدن اين طرح، کمبود پزشک در اين مناطق را با بحران روبرو ساخته به گونهاي که بيماران براي درمان ناچارند به شهرهاي ديگر مراجعه کنند.
عزيزي با يادآوري واقعي نبودن تعرفهها در ارائه خدمات پزشکي، افزود: در واقع درآمدي که مدنظر پزشکان است 15 برابر با آنچه که در روستاها به عنوان دستمزد دريافت ميکنند متفاوت است و همين امر باعث ماندگار نبودن پزشکان در مناطق محروم شده و موجي از نارضايتي را در بين مردم پديد ميآورد.
نماينده مردم اردل در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: پيامدهاي خروج پزشکان از مناطق محروم، وجود مشکلات بهداشتي و درماني براي بيماران و بالا رفتن هزينههاي درمان براي اين افراد است زيرا در اغلب موارد بيماران براي درمان خود به شهرهاي بزرگ سفر ميکنند و در اين شرايط علاوه بر پرداخت هزينههاي درمان، ناچار به پرداخت هزينههاي رفتوآمد خود نيز ميشوند.
عزيزي اظهار کرد: براي برونرفت از چنين بحراني بايد با اقدامات عملي و کارشناسي، تعرفههاي پزشکي واقعي و خريد خدمت صورت گيرد تا از اين طريق پزشکان انگيزهاي براي ماندن در روستاها و مناطق دورافتاده داشته باشند.
وي درباره اهرمهاي ماندگاري پزشکان در مناطق محروم، گفت: به طور حتم پزشکان بايد در برابر ارائه خدمات خود، از لحاظ مالي تقويت شوند و ديگر آنکه قوانيني که وضع شده به درستي شکل اجرايي به خود گيرد.
نماينده مردم فارسان در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه مجلس، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي موظف است 30 درصد وروديهاي رشتههاي پزشکي عمومي، دستياري تخصصي پزشکي و ساير رشتههاي گروه پزشکي را از طريق جذب دانشجوي بومي با اولويت مناطق محروم و متناسب با نياز استانها در چارچوب نظام سطحبندي پذيرش کند که به طور حتم اميد است با اجرايي شدن اين قانون بخشي از مشکلات اين حوزه رفع شود.
منبع: تسنيم